©2010-2019 rallyfotok.hu All Rights Reserved.

Az oldalon található fotók szabadon letölthetők, de további felhasználásuk más oldalon való megjelentetésük megbeszélés tárgyát képezik.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
A RALLY KÉPESLAPJA
BESZÁMOLÓK
RALLYE KÉPEK
SAJTÓANYAGOK
KEZDŐLAP RALLY FOTÓK 2019 BEST FOTÓK 2015 SAJTÓANYAGOK VERSENYNAPTÁRAK LETÖLTÉSEK LINKEK KACSOLAT

Készen állnak a harcra!


Túl vannak a bemelegítésen. Átestek a kötelező papírmunkán – értsd adminisztratív átvétel – és a technikai ellenőrzésen, néhányan közülük teszteltek is, szóval minden a rendes kerékvágásban halad a magyar tereprali világkupa-futamon, a HunGarian Baján, de a versenyzőkön azért ilyenkor már látszik a harctéri izgalom – az, hogy legszívesebben már most ráállnának a gázra.

Papírforma, hogy a két legnagyobb sztár a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah és a gyári Minivel száguldó Mikko Hirvonen csütörtökön késő délután, szinte egyszerre érkezett meg az adminisztratív ellenőrzésre, így legalább volt alkalmuk egy kicsit ugratni egymást. A katari azzal viccelődött, hogy szinte otthon érzi magát a magyar hőségben, a finn meg persze látványosan méltatlankodott – ő sokkal kevésbé bírja a sivatagi klímát, pedig az utóbbi időben volt ideje hozzászokni.

Al-Attijah eddig háromszor nyert a HunGarian Baján, Hirvonen pedig egyszer, tavaly. Mindketten szívesen jöttek vissza a Veszprém környéki viadalra, szeretik az itteni pályákat.

„Ez az egyik kedvenc versenyem. Mások itt a pályák, mint bárhol máshol a világon, dobálósak, technikásak, végig koncentrálni kell, ha az ember nem akar hibázni. De éppen ez tetszik benne. Imádom a kihívásokat, és azokból a magyar világkupa futam mindig rejt néhányat. Amúgy meg – és nyilván ez sem elhanyagolható – a világkupa-elsőségért harcolunk” – nyilatkozta Nasszer al-Attijah.

Ami Hirvonent illeti, ő egészen más versenyre emlékszik tavalyról, mint ami most vár rá.

„Egy éve minden más volt itt. Esett az eső, sárosak, trükkösek voltak a pályák, most meg tombol a hőség és por van – bár azt hallom, hogy jön az eső. De akármilyen idő is lesz, kemény menetre számítok, mert Nasszer erős ellenfél, mindig nagy élmény vele versenyezni. S hogy mi történt egy év alatt? Szereztem jó néhány hasznos tapasztalatot, minden versenyen tanultam valamit, és ha másodszor állsz rajthoz ugyanazon a viadalon, mindig jobb vagy, mint elsőre. Ez optimizmusra ad okot.”

A motorosok élmezőnye pénteken délelőtt érkezik, hogy letudja a „kötelező táncot” (vagyis a papírmunkát), 16 órakor pedig elkezdődik a hivatalos rajtceremónia a veszprémi Óváros téren, amelyen a világkupa-viadal teljes mezőnye felvonul, s ha ez nem lenne elég, a hangulatról az Animal Cannibals gondoskodik.


http://www.hungarianbaja.com/