©2010-2019 rallyfotok.hu All Rights Reserved.

Az oldalon található fotók szabadon letölthetők, de további felhasználásuk más oldalon való megjelentetésük megbeszélés tárgyát képezik.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
A RALLY KÉPESLAPJA
BESZÁMOLÓK
RALLYE KÉPEK
SAJTÓANYAGOK
KEZDŐLAP RALLY FOTÓK 2019 BEST FOTÓK 2015 SAJTÓANYAGOK VERSENYNAPTÁRAK LETÖLTÉSEK LINKEK KACSOLAT

Új kihívásokra vágynak Hibjánék


Hibján Joci és Szurovcsák Pisti addig beszélgetett más versenyzőkkel a Kassa Raliról, hogy kedvet kaptak és indulnak. Kíváncsiak a pályákra, a szervezésre, és arra, milyenek is ezek a külföldi versenyek.


Hogy jött ez az ötlet, hogy indultok a Kassa Ralin?

- Semmi különösebb oka nincs a nevezésünknek, csak annyi, hogy szeretnénk versenyezni. Ez ilyen egyszerű. Igazából a Barna Tibiékkel beszélgettünk, és mondták, hogy ők részt fognak venni ezen a futamon, és megjött a kedvünk. Elmondták a feltételeket, hogy szép helyen van, jó a rendezés is, ezért teszünk egy próbát.

Akkor ti még soha nem versenyeztetek a kassai pályákon?

- Egyszer voltunk egy olyan közös rendezésen, amikor az egyik nap kint versenyeztünk Szlovákiában, másnap pedig Salgó környékén. De ott a második gyorson sajnos kiestünk, ezért ott sem sokat tudtunk menni. Nem ismerjük ezeket a szakaszokat, ez nekünk most teljesen új lesz. De kedvezőek a feltételek, így közel 150 versenykilométert fogunk autózni, ami egy ORB futamnak felel meg. Lesz Shakedown, ahol tesztelni tudjuk a kocsit. Ez számunkra most pont jókor jött, úgy éreztük ezt nem szabad kihagyni. Sokat versenyeztünk már itthon, kíváncsivá tettek ezek a külföldi futamok, hogy máshol milyen gyorsasági szakaszok vannak, milyen a szervezés.


Hogy fog kinézni a versenyhétvégétek időbeosztása?

- Csütörtökön délután már fel tudjuk venni az itinert, és két szakaszon lehet pályát is járni. Aztán hazamegyünk, mert itt vannak ezek a gyorsok tőlünk nem olyan messze. Pénteken ismét útnak indulunk, és felírjuk a maradék pályákat, aztán megyünk az átvételekre és a Shakedownra. Szombaton hat gyors lesz, amiből négy nappal, egy talán még szürkületben, és egy éjszaka. Másnap reggel újra csatába állunk, és ismét hat szakaszon megy majd a versengés. Hárman leszünk a 6-os kategóriában, egy Peugeot 208 és egy Ford Fiesta lesz az ellenfelünk. Meglátjuk mire leszünk elegek, mi és a Citroen C2R2 Max.


Ez a verseny akkor lehet akár az Eger Rali előtti teszt is?

- Igen, lehetne. Viszont ezen a futamon közel kétszer annyi versenykilométert tudunk majd menni, mint egyébként szoktunk. Meglátjuk, hogy akarunk-e majd indulni az Eger Ralin. Ezt majd utána még kikalkuláljuk, mert pont elfogynak a gumijaink, és át kell nézni a költségvetésünket. Előbb ezt a futamot szeretnék teljesíteni, és gyűjteni egy kis tapasztalatot.


Reklámpartnerünk:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;


Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Rally Feeling