©2010-2019 rallyfotok.hu All Rights Reserved.

Az oldalon található fotók szabadon letölthetők, de további felhasználásuk más oldalon való megjelentetésük megbeszélés tárgyát képezik.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
A RALLY KÉPESLAPJA
BESZÁMOLÓK
RALLYE KÉPEK
SAJTÓANYAGOK
KEZDŐLAP RALLY FOTÓK 2019 BEST FOTÓK 2015 SAJTÓANYAGOK VERSENYNAPTÁRAK LETÖLTÉSEK LINKEK KACSOLAT

Elég nyitott a bajnokság


Nem sokat tud Hibján Joci és Szurovcsák Pisti a sok meló mellett a verseny előtt azzal foglalkozni, mi hogyan fog alakulni. De azt tudják, hogy a Mecsek Ralin is odateszik magukat, mert még bármi változhat a bajnokságban.


Az utolsó simításokat végzitek a Citroen C2R2 Maxon?

- Most jöttem el a dekoratőrtől, kijavítgattuk az apróbb hibákat, hogy szép legyen a kocsi. Még tervben van, hogy gurulunk vele egy kicsit, aztán irány Pécs. Semmi extra feladatunk nem volt, átnéztük a Citroent, de igazából csak egy futómű állításra volt szükség. A Salgón elég jól állta a sarat, nem úgy, mint a Veszprémben. Gyakorlatilag rajtkész a verda, meg mi is. Mehetünk, hajrá Mecsek Rali.

Gondolom nem azzal teltek a napjaitok, hogy versenykiírást lapozgattatok?

- Jól gondolod. De van egy nagyon rendes navigátorom, Pisti, aki már tájékoztatott a nagy meló közben, hogy itt-ott vannak módosítások a pályában. Annyira sűrűek a napjaink, örülünk, hogy élünk. Két verseny között ezerrel dolgozunk, nem igazán van időnk előre rákészülni, sokszor versenykiírást is az úton nézünk. Majd, amikor már ott leszünk szerdán, akkor meg csak a ralira koncentrálunk. Az idei év így alakult, reméljük jövőre több időnk lesz ezzel foglalkozni. Meglátom szerdán mikor tudunk elindulni, és abba a napba mi fér majd bele. Esetleg pályabejárás, de ha már az itinert fel tudjuk venni az is jó, mert akkor másnap reggel kezdhetünk. Kemény napok állnak előttünk.


Nem sok jelenleg a pontkülönbség a párosok között, fordulhat még a kocka?

- Elég nyitott a bajnokság,  ezen a két utolsó versenyen akár változhatnak is az állások. Mindenki arra fog törekedni, hogy a jelenlegi helyét megtartsa, vagy még előrébb végezzen. Gyakorlatilag annyira kiszámíthatatlan minden, hogy valószínűleg éles harc fog folyni a pontokért. Mondhatnék okosságokat, de igazából tényleg soha nem tudjuk előre mi történik majd. Stabilan kell autózni, hogy be tudjuk fejezni a versenyt. Amíg a Citroen megy, addig mi sem adjuk fel a viadalt.  


Akkor a hátralévő versenyeken sem lesz lazsálás?

- Két futam áll már csak előttünk, Mecsek és Zemplén. Az utolsót mínoszolni sem lehet, nem mintha az lenne a szándékunk. Inkább az, hogy mindkettőn nekünk megfelelően szerepeljünk, és érezzük jól magunkat az elejétől a végéig. A család és a munka mellett ez a hobbink, a másik életünk, amiért minden tőlünk telhetőt megteszünk. Szó sem lehet lustálkodásról, küzdeni kell a végsőkig. Mert egy idei szép eredmény azért nagy motiváció lenne jövőre.Reklámpartnerünk:


ABT Roll Kft.; Cornexim Kft.; Hunova Trans Kft.; Szimita-Trade Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Gerda Trans Kft.; K+K Spedit Kft.; Nyírségtefu 2009 Kft.; Kompresszor Varga-GH Kft.; Varga-IC Bt.; Kelet Power Kft.;


Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Pánya Fotó